Left Fortsätt handla
Din order

Du har inga produkter i varukorgen

Produktförslag

Köpvillkor

Allmänna Köpvillkor

ALLMÄNT

För att genomföra ett köp på byjacobs.com krävs det att du är över 18 år. Är du under 18 år krävs enligt Föräldrabalken målsmans medgivande. Genom beställning på byjacobs.se godkänner du de vid tiden publicerade villkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta. Med benämningarna vi, våra, vårt och oss nedan avses By Jacobs.

Företagsinformation

By Jacobs Hair & Beauty AB
Drottninggatan 81
111 60 Stockholm
info@byjacobs.se
Tel: 08-409 094 64
Org.nr: 559011-7361

PRISER OCH BETALNING

Varje vara anges med pris inklusive moms. I Kassan kan man se det totala priset inklusive moms, eventuella avgifter samt avdragna rabatter. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, tekniskt fel och förbehåller oss rätten att justera priset.

Att beställa och betala via byjacobs.com är säkert och enkelt. Vi tillhandahåller följande betalalternativ i Sverige:
Apple pay & Google pay & Shop pay
Klarna faktura med 14 dagar som betalningsvillkor
Klarna Konto och Klarna Delbetalning
Kortbetalning med VISA eller MasterCard
American Express
Varje genomförd och godkänd beställning genererar per automatik en orderbekräftelse. Den vanligaste anledningen till att en orderbekräftelse uteblir är att man i samband med beställningen har råkat uppge en felaktig mailadress eller att orderbekräftelsen per automatik sorterats in under Skräppost.

Klarna gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Du har möjlighet att välja det betalningsalternativ som passar dig. Börja med att välja om du vill betala före eller efter leverans. Genom att ange eller efterfråga information i kassan godkänner du våra användarvillkor och behandling av dina personuppgifter.

Klarna faktura

Handla nu - betala senare!

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

Få alltid hem varan innan du betalar

Betalningstid - alltid minst 30 dagar

Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter

Ladda ner dina fakturor från klarna.se

Möjlighet till delbetalning


Betalningsvillkor

Kredittiden för detta köp är 30 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen. I enighet med avtalet med e-butiken debiteras en fakturaavgift om 6 kr.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Klarna delbetalning

Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning

När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.

För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkor. Här hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

Personuppgiftshantering

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.
Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.

KAMPANJER OCH RABATTKODER

Det går inte att kombinera eventuella rabattkoder med övriga kampanjer,  erbjudanden eller justerade priser, om inget annat anges. Rabattkoder gäller endast för ordinarie pris med reservation för vissa märken och produktpaket som redan är nedsatta. Du finner alltid information om vad som gäller under produkten i produktbeskrivningen.


FRAKT OCH LEVERANSER

Byjacobs.com levererar inom Sverige och EU. Leveranstiden är därefter 1-3 arbetsdagar. Vi kan tyvärr inte påverka eventuella förseningar hos fraktbolaget. Vid sådana leveransförseningar fortsätter vi att bevaka beställningen.

Vänligen kontrollera att leveransuppgifterna såsom adress och telefonnummer stämmer innan du slutför ditt köp. Det går tyvärr inte att ändra dessa uppgifter efter att beställningen blivit packad & skickad du måste då höra av dig till fraktbolaget för att ange rätt uppgifter.
Det kan tillkomma avgifter FRÅN 250-499KR vid ändring av kontaktuppgifter, utlämningsställe mm. Det är alltid du som kund som ansvarar för att du uppger rätt uppgifter vid beställningens slutförande. Vid händelse av att du som kund angett fel uppgifter sås om telefonnummer eller adress och ditt paket inte kan nå dig kommer paketet gå i retur till oss. Detta innebär extra kostnader för returfrakt, administration, plock och hantering från fraktbolaget. Detta innebär en avgift för dig som köpare från 169-499kr beroende på paketets vikt och storlek. Meddela oss om du inte fått ditt paket inom 7 arbetsdagar, det kan då innebära att du angett fel information och ej blivit aviserad från ditt ombud.


Om din order ska hämtas hos ombud får du en avisering som beskriver var och när paketet ska hämtas. Paketet ska hämtas inom den tid som anges i aviseringen. Avisering kan ske via e-post, SMS eller vanlig post. Paketet löses ut personligen med kolli-id samt giltig legitimation. Om du har tappat bort kolli-id eller har frågor kring uthämtningen, vänligen kontakta oss på info@byjacobs.se. Aktuella priser samt estimerade leveransdatum framgår i kassan innan du slutför din beställning. All tidsangivelse avser helgfri vardag.
Valt ombud uppges när du lägger din order, vill du ändra ombud måste du höra av dig till DB Schenker för att byta utlämningsställe. Notera att det alltid är kunden som själv väljer utlämningsställe när du slutför din beställning, var därför uppmärksam på att ombudet du valt är rätt. 

Fraktkostand för ordrar: 
Upp till 350kr - 59kr
Från 351-498kr - 49kr
Från 499-upp - Gratis!
.

Frakten innebär standardfrakt 1-3 arbetsdagar med DB Schenker till närmaste utlämningsställe.


Vi erbjuder fri frakt på order över 499 kr med DB Schenker. Om du har gjort flera beställningar samma dag med samma leveransmetod kan dina beställningar packas i ett paket.

DB SCHENKER

Leverans sker till valt ombud.
Leveranser med biodiesel, Klimatkompenserad leverans

Du väljer själv vilket ombud paketet ska skickas till. Observera att ombud på mindre orter ibland har begränsad utkörning vilket kan påverka leveranstiden. När paketet har kommit fram till ombudet får du en avisering och kan hämta ditt paket med hjälp av legitimation samt kolli-ID.

HÄMTA I BUTIK

Du kan hämta din beställning på salongen på Drottninggatan 81, 111 60 Stockholm. Du får ett mejl när paketet är klart att hämtas. Hämta inom 7 dagar. Observera att söndagar samt röda dagar är stängt och du kan därmed inte hämta din beställning, se öppettider under "Kontakt" eller kontakta oss för information om våra aktuella öppettider.

Har du valt Click & Collect i butik kan du hämta ut din order inom 7 dagar, behöver du ytterligare tid att hämta dina produkter så får du gärna kontakta oss. Om du ej hämtat ut ditt paket inom 14 dagar återgår produkterna till lagret och du måste då lägga en ny beställning. Vi gör sedan en återbetalning på köpesumman exklusive transaktionsavgifter.

Om du ångrar ditt köp eller någon produkt från din beställning måste du meddela oss inom 14 dagar,

I samband med ej uthämtade paket uppstår kostnader så som plock, pack, returfrakt, expeditionsavgift, etc. som vi behöver betala till tredje part så som fraktbolag. På grund av detta tar vi ut en avgift om 169-499 kronor inklusive moms om ett paket ej hämtas ut, som ska täcka en del av dessa kostnader.


ÅNGERRÄTT & BYTESRÄTT


Om du ångrar ditt köp eller någon produkt från din beställning måste du meddela oss inom 14 dagar efter att du mottagit de aktuella produkterna, detta i enlighet med Lagen om Distansavtal. Du har alltid rätt att ångra ditt köp oavsett skäl genom att meddela oss på info@byjacobs.se. Vänligen notera att ångerrätten endast gäller oöppnade och oprövade produkter och gäller inte för produkter med bruten försegling som inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.

För en smidig hantering rekommenderar vi dig att maila oss på info@byjacobs.se, ange ditt ordernummer, produktnummer och kontaktuppgifter så att vi kan identifiera din retur.

Om du ångrar ditt köp kan du göra detta mot en avgift från 169-499kr inkl. moms beroende på paketets vikt och storlek. Vi skickar då en retursedel till dig. Du kan även välja att returnera produkten på egen hand, du får då stå för returkostnaden till det fraktbolag du valt. När vi mottagit din retur gör vi därefter en återbetalning exklusive fraktkostnaden och administrativa avgifter. Återbetalningen kommer att ske utan dröjsmål och senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi väntar med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan eller varorna från dig. Vi kommer normalt att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv använt för den inledande affärshändelsen om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat.

Du måste återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan fjortondagarsperioden löpt ut.

Vi rekommenderar att du skickar varorna på ett spårbart och försäkrat sätt. Ångerrätten gäller endast om varan är i väsentligt oförändrat skick. Som kund har du rätt att undersöka varan eller varorna men du får inte bryta plomberingar eller prova produkten då denna då inte kan återlämnas på grund av hälso- och hygienskäl. Rätten att ångra sig upphör alltså när du bryter förseglingen. Med försegling avses även teknisk plombering.

Har du köpt fel produkt och vill byta den är det du som köpare som står för resturkostnad samt fraktkostnad av den nya produkten. Du har 14 dagar på dig att byta din produkt. Om det finns en priskillnad på den nya produkten så betalar du den i samband med frakten, om vi ska betala tillbaka till dig så gör vi det efter avdrag av fraktkostnad. 

RETUR OCH REKLAMATION

Har du ångrat ditt köp så gör du en Retur. Har du fått en skadad produkt eller saknar en produkt i din order så gör du en Reklamation. Du kan göra en reklamation upp till 14 dagar efter att du mottagit din produkt. Efter dess kan vi ej garantera att produkten förvarats hos kunden på ett sådant sätt som ej påverkar innehållet. Det är därför svårt för oss att göra en reklamation efter 14 dagar då vi ej kan avgöra om det är ett fabriksfel eller ej. Observera att vi inte har någon "nöjd kund-garanti". Detta innebär att vi ej godkänner returer/reklamationer av produkter som du använt men som ej lever upp till dina förväntningar.

För att göra en retur- eller reklamationsförfrågan skickar du ett mejl till info@byjacobs.se och beskriver ditt ärende. Ange ditt ordernummer och vilken/vilka vara/varor ska returneras eller reklameras. Berätta gärna orsaken och bifoga bilder.

Efter registrerad retur- eller reklamationsförfrågan kommer du att kontaktas via mail för vidare instruktioner angående ditt ärende. I de fall produkter skall skickas tillbaka till oss på grund av fel orsakat av oss eller vår leverantör - invänta avgiftsfri returfraktsedel, i annat fall står du för returen. Vi återbetalar ej för eventuella egna fraktkostnader.

Det går även bra att returnera produkten i butiken på Drottninggatan 81, 111 60 Stockholm. På detta sätt slipper du betala retur frakt, Vi gör då en återbetalning minus fraktkostnad (ut frakt), transaktionsavgift och administrationsavgift.
Observera att vi ej godkänner returer av produkter som du prövat men som ej lever upp till förväntningar. Produkterna måste returneras oprövade och i obruten förpackning.

ALLERGI OCH ÖVERKÄNSLIGHET

Vid eventuell allergi eller överkänslighet rekommenderar vi alltid att man provar en ny produkt på en liten yta (exempelvis på handleden) och väntar i 24h för att se om man får någon reaktion.
Som återförsäljare ansvarar vi inte för produktens innehåll och eventuella allergiska reaktioner. Vi hänvisar därför dig som kund direkt till märkets egna kundtjänst, kontakta oss så hjälper vi dig vidare. Produkternas ingredienser står alltid på produktens förpackning, vill du ta del av ingredienserna innan du köper produkten och de inte finns i vår produktbeskrivning så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst info@byjacobs.se för att få mer information.

EJ UTHÄMTADE PAKET

I samband med ej uthämtade paket uppstår kostnader så som plock, pack, returfrakt, expeditionsavgift, etc. som vi behöver betala till tredje part så som fraktbolag. På grund av detta tar vi ut en avgift om 169-499 kronor inklusive moms om ett paket ej hämtas ut, som ska täcka en del av dessa kostnader. Paket som ska hämtas hos postombud ligger kvar hos postombudet i 14 dagar innan den returneras till oss.
Observera att återbetalning inte sker automatiskt, vi inväntar kontakt från dig så att vi kan bekräfta återbetalningen. Detta för att förhindra bedrägerier. Om du vet med dig om att du inte hämtat ut ditt paket i rätt tid vänligen kontakta oss för att gå vidare med hanteringen. Du måste därmed bekräfta om du vill begära återbetalning eller om du vill att vi skickar ut ditt paket igen. Vänligen notera att ytterligare fraktkostnad tillkommer om du vill ha ditt paket utskickat igen. Alla ärenden hanteras individuellt, kontakta oss därför för att kontrollera vad som gäller för din försändelse.

Har du valt Click & Collect i butik kan du hämta ut din order inom 7 dagar, behöver du ytterligare tid att hämta dina produkter så får du gärna kontakta oss. Om du ej hämtat ut ditt paket inom 14 dagar återgår produkterna till lagret och du måste då lägga en ny beställning.

Om du ångrar ditt köp eller någon produkt från din beställning måste du meddela oss inom 14 dagar,

I samband med ej uthämtade paket uppstår kostnader så som plock, pack, returfrakt, expeditionsavgift, etc. som vi behöver betala till tredje part så som fraktbolag. På grund av detta tar vi ut en avgift om 169-499 kronor inklusive moms om ett paket ej hämtas ut, som ska täcka en del av dessa kostnader.


LEVERANSFÖRSENING


Konsumenten har rätt att häva köpet vid försening om denne inte godkänner ny föreslagen leveranstidpunkt. Leveranstid är normalt 0 - 7 dagar för Sverige.

SERVICE

Vi har mycket omsorgsfullt valt ut våra samarbetspartners och erbjuder förstklassiga professionella produkter. Kontakta oss gärna för mer information, info@byjacobs.se. Vi strävar efter att erbjuda snabb och god kundservice, besvarar dina frågor angående ditt köp inom 24 timmar (helgfri vardag).

PRESENTKORT

By Jacobs-Presentkort kan användas på byjacobs.com. För köp av presentkort i salongen vänligen se sidan "Boka Online" https://www.bokadirekt.se/places/by-jacobs-41975/giftcards/buy .
När du köpt ditt presentkort får du en bekräftelse via mail. Giltighetstiden för presentkortet är 1 år från köpedatum. Minimum summa för presentkortet är 100 SEK och max 5000 SEK. Observera att köp av presentkortet EJ går att kombinera med andra erbjudanden eller rabattkoder. Presentkortet levereras digitalt till angiven mailadress, du kommer alltså inte få ett fysiskt presentkort hemskickat. Vid händelse av att du ej mottagit en bekräftelse på ditt köp av presentkortet vänligen kontakta kundtjänst info@byjacobs.se
_____
Genom att genomföra köp via By Jacobs godkänner du dessa köpvillkor.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar på sidan.
Enligt konsumentköplagen är det inte möjligt att reklamera en vara vid missnöje då vi ej har någon nöjdhetsgaranti.
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Länk till EU:s gemensamma tvistlösningssida hittar du här.

Bashar Yaqoob
Läs mer