Left Fortsätt handla
Din order

Du har inga produkter i varukorgen

Produktförslag
249 kr 265 kr
Frågor? Hör av dig till oss! 

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor kring
produkter, ordrar eller annat. Skriv gärna med ditt ordernummer om du
har ett sådant. 

Köpvillkor

Allmänt

För att genomföra ett köp på byjacobs.com krävs det att du är över 18 år. Är du under 18 år krävs enligt Föräldrabalken målsmans medgivande. Genom beställning på byjacobs.se godkänner du de vid tiden publicerade villkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta. Med benämningarna vi, våra, vårt och oss nedan avses By Jacobs.

Företagsinformation:

By Jacobs Hair & Beauty AB
Drottninggatan 81 
111 60 Stockholm 

Tel: 08-409 094 64

info@byjacobs.se

Org.nr: 559011-7361

 

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I Kassan kan man se det totala priset inklusive moms, eventuella avgifter samt avdragna rabatter.

Att beställa och betala via byjacobs.com är säkert och enkelt. Vi tillhandahåller följande betalalternativ i Sverige:

  1. Apple pay & Google pay & Shop pay
  2. Klarna faktura med 14 dagar som betalningsvillkor
  3. Klarna Konto och Klarna Delbetalning
  4. Kortbetalning med VISA eller MasterCard
  5. American Express

Varje genomförd och godkänd beställning genererar per automatik en orderbekräftelse. Den vanligaste anledningen till att en orderbekräftelse uteblir är att man i samband med beställningen har råkat uppge en felaktig mailadress eller att orderbekräftelsen per automatik sorterats in under Skräppost. 

Klarna gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Du har möjlighet att välja det betalningsalternativ som passar dig. Börja med att välja om du vill betala före eller efter leverans. Genom att ange eller efterfråga information i kassan godkänner du våra användarvillkor och behandling av dina personuppgifter.

 

Klarna faktura

Handla nu - betala senare!

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

Få alltid hem varan innan du betalar 

Betalningstid - alltid minst 30 dagar 

Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter 

Ladda ner dina fakturor från klarna.se 

Möjlighet till delbetalning


Betalningsvillkor

Kredittiden för detta köp är 30 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen. I enighet med avtalet med e-butiken debiteras en fakturaavgift om 6 kr.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Kreditprövning

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post

Klarna delbetalning

Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning

När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.

För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkor. Här hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

Personuppgiftshantering

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.
Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.

Frakt och leveranser

Byjacobs.com levererar inom Sverige och hela EU. Beställningar som inkommit före 14:00 skickas vanligtvis samma dag. Leveranstiden är därefter 1-3 arbetsdagar beroende på valt fraktsätt och postnummer. Vi kan tyvärr inte påverka eventuella förseningar hos fraktbolaget. Vid sådana leveransförseningar fortsätter vi att bevaka beställningen. Om inte annat särskilt avtalats och en leverans är oskäligt försenad, och detta inte beror på dig som kund, har du rätt att häva köpet helt kostnadsfritt. Vänligen kontrollera att leveransuppgifterna såsom adress och telefonnummer stämmer innan du slutför köp. Det går tyvärr inte att ändra dessa uppgifter efter att beställningen blivit packad & skickad. Det är alltid du som kund som ansvarar för att du uppger rätt uppgifter vid beställningens slutförande.

Om din order ska hämtas hos ombud får du en avisering som beskriver var och när paketet ska hämtas. Paketet ska hämtas inom den tid som anges i aviseringen, detta beror på det fraktalternativet du väljer. Avisering kan ske via e-post, SMS eller vanlig post. Paketet löses ut personligen med kolli-id samt giltig legitimation. Om du har tappat bort kolli-id eller har frågor kring uthämtningen, vänligen kontakta oss på info@byjacobs.se. I kassan kan du välja mellan följande fraktbolag. Aktuella priser på de olika fraktsätten samt estimerade leveransdatum framgår i kassan innan du slutför din beställning. All tidsangivelse avser helgfri vardag.

Vi erbjuder fri frakt på order över 499 kr med DB Schenker

 

DB Schenker

Leverans sker till valt ombud
Leveranser på biodiesel
Klimatkompenserad leverans

Du väljer själv vilket ombud paketet ska skickas till. Observera att ombud på mindre orter ibland har begränsad utkörning vilket kan påverka leveranstiden. När paketet har kommit fram till ombudet får du en avisering och kan hämta ditt paket med hjälp av svensk legitimation samt kolli-ID.

Hämtas i butik 

Din beställning hämtas ut på salongen i Drottninggatan 81, 111 60 Stockholm. Du får ett mejl inom 2 timmar när paketet är klart att hämtas. Hämta inom 7 dagar. Beställningar gjorda efter 15:00 på en lördag kommer levereras på måndagen efter. Vi levererar inte på söndagar så din beställning kommer levereras under följande arbetsdag. Om du har gjort flera beställningar samma dag med samma leveransmetod kan dina beställningar packas i ett paket. Denna leveransen är ett miljöeffektivt alternativ. 

Ångerrätt 

Om du ångrar ditt köp eller någon produkt från din beställning måste du låta oss veta detta inom 14 dagar efter att du mottagit de aktuella produkterna, detta i enlighet med Distansavtalslagen. Du har alltid rätt att ångra ditt köp oavsett skäl genom att meddela oss på info@byjacobs.se. Vänligen notera att ångerrätten inte gäller för produkter med bruten försegling som inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.

Vill du utöva ångerrätten ska du skicka ett klart och tydligt meddelande till oss om ditt beslut att frånträda köpeavtalet (t.ex. genom e-post eller vanligt brev). För en smidig hantering rekommenderar vi dig att maila oss på info@byjacobs.se eller använda Konsumentverkets standardblankett för utövande av ångerrätt som du hittar här. För effektiv hantering bör du ange ditt ordernummer, produktnummer och kontaktuppgifter så att vi kan identifiera din retur. För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du skickar in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

Om du ångrar ditt köp kommer vi att betala tillbaka alla genomförda betalningar för berörd order exklusive de leveranskostnader som tillkommit (notera att extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder inte räknas.). Återbetalningen kommer att ske utan dröjsmål och senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi väntar med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan eller varorna från dig. Vi kommer normalt att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv använt för den inledande affärshändelsen om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat.

Du måste återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan fjortondagarsperioden löpt ut.

Vid utnyttjande av ångerrätten är du ansvarig för både returkostnad samt att varan/varorna kommer i retur oskadda. Du kommer alltså att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan. Kostnaderna för returfrakten uppskattas till cirka 149 kr – men kan variera kraftigt i vissa fall beroende på paketets storlek. Vänligen notera att du som avsändare av returpaketet har ansvar att säkerställa att varorna har kommit till oss – därför rekommenderar vi att du skickar varorna på ett spårbart och försäkrat sätt. Du är ansvarig för varornas eventuellt minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion.

Ångerrätten gäller endast om varan är i väsentligt oförändrat skick. Som kund har du rätt att undersöka varan eller varorna men du får inte bryta plomberingar eller prova produkten då denna då inte kan återlämnas på grund av hälso- och hygienskäl. Rätten att ångra sig upphör alltså när du bryter förseglingen. Med försegling avses även teknisk plombering.

För varor som inhandlats under perioden november-december erhåller du som kund en förlängd ånger- och bytesrätt t.o.m. 14:e januari. Under samma förutsättningar som ovan och mot uppvisande av kvitto/ följesedel.

Hantering av retur efter köp i butik

Retur och/eller byte av produkt som inhandlats i butik kan genomföras i samtliga By jacobs-butiker. 

Retur- och Reklamationsinstruktioner

Har du ångrat ditt köp så gör du en Retur. Har du fått en skadad produkt eller saknar en produkt i din order så gör du en Reklamation. Observera att vi inte har någon “nöjd kund-garanti”. Detta innebär att vi ej godkänner returer/ reklamationer av produkter som du använt men som ej lever upp till dina förväntningar. Vid eventuell allergi eller överkänslighet rekommenderar vi alltid att man provar en ny produkt på en liten yta (exempelvis på handleden) och väntar i 24h för att se om man får någon reaktion.

För att registrera en retur- eller reklamationsförfrågan skickar du ett mejl till info@byjacobs.se och berättar vad som hände. För smidighet skriv gärna ditt ordernummer och vilken/vilka vara/varor ska returneras eller reklameras. Fyll gärna orsaken och bifoga bilder. 

Efter registrerad retur- eller reklamationsförfrågan kommer du att kontaktas via mail för vidare instruktioner angående ditt ärende. I de fall produkt skall skickas tillbaka till oss på grund av en fell vi gjort-invänta avgiftsfri returfraktsedel, annars står du för returen. Vi återbetalar ej för eventuella egna fraktkostnader.

Behöver du hjälp att registrera din retur eller reklamation så går det bra att kontakta vår kundtjänst för assistans. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Som kund ansvarar du för produkten tills det att den mottagits av vår returavdelning, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Paketera väl.

För returer och byten av produkter inhandlade i någon av våra butiker hänvisas till instruktionen ”Hantering av retur efter köp i butik” här ovan.

Ej uthämtade paket

I samband med ej uthämtade paket uppstår kostnader så som plock, pack, returfrakt, expeditionsavgift, etc. som vi behöver betala till tredje part så som fraktbolag. På grund av detta tar vi ut en avgift om 199 kronor inklusive moms om ett paket ej hämtas ut, som ska täcka en del av dessa kostnader.

 

Garanti och reklamationsrätt

Om du vill reklamera en produkt skickar du din reklamationen till info@byjacobs.se, se instruktion ovan. Eventuellt fel på en vara skall anmälas snarast eller så snart felet borde ha upptäckts, detta inom skälig tid (2 månader). 

By Jacobs saluför alla elartiklar med 1 års garanti samt 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen och alla garantier gäller i Sverige. By Jacobs står då för reklamationskostnader om skadan anses vara ett fabrikationsfel.  

Ett fabrikationsfel uppdagas enligt lag inom 6 månader. En defekt på termostat eller kortslutning räknas ej till sådana fel. För att By Jacobs ska ansvara för felet på varan krävs att felet är ursprungligt, det vill säga att det fanns redan när du köpte varan (fabrikationsfel). Fel som visar sig inom 6 månader anses alltid vara ursprungliga fel, som By Jacobs åtgärdar utan kostnad för dig. Är det inte ett fabrikationsfel innebär reklamationsrätten att By Jacobs hjälper dig att reparera varan, men står inte för kostnaderna.  

By Jacobs tar ej ansvar för fel som uppkommit på grund av skada slitage eller vanvård. Till sådana varudefekter räknas exempelvis söndersliten sladd och sprickor hos produkten.

Garanti och reklamationsrätt gäller endast mot uppvisande av kvitto. Vid godkänd reklamation står vi för återbetalning med samma betalsätt som användes vid köp.

Enligt konsumentköplagen är det inte möjligt att reklamera en vara vid missnöje då vi ej har någon nöjdhetsgaranti. 

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Länk till EU:s gemensamma tvistlösningssida hittar du här.  

Service

Vi har mycket omsorgsfullt valt ut våra samarbetspartners och erbjuder förstklassiga professionella produkter. Kontakta oss gärna för mer information, info@byjacobs.se Vi besvarar dina frågor angående ditt köp inom 24 timmar (helgfri vardag), i annat fall får du meddelande om fördröjning. Övriga frågor besvarar vi snarast möjligt med ambitionen att du ska ha ett svar inom 24 timmar.

Leveransförsening

Konsumenten har rätt att häva köpet vid försening om denne inte godkänner ny föreslagen leveranstidpunkt. Leveranstid är normalt 0 - 7 dagar för Sverige.


Genom att genomföra köp via By Jacobs godkänner du dessa köpvillkor.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar på sidan.